۱۳۹۵ آبان ۲۱, جمعه

ورد پرس یا جوملا کدام یک بهتر است؟

سیستم های مدیریت محتوای ورد پرس و جوملا دو سیستم مدیریت محتوا قوی هستند،که بسیاری از افراد بر کاربردها و تفاوت های آن بحث و تبادل نظر میکنند،حتی خود طراحان وب سایت ها نیز گاهی نظرات متفاوتی در مورد برتری یکی از سیستم های مدیریت محتوا دارند،گاهی مشتریان و مدیران سایت ها نیز در زمان سفارش سایت بر این مورد که کدام یک از این سیستم های مدیریت محتوا برای مدیریت سایتمان بهتر هستند از طراحان وب سایت ها سوال میپرسند،برای همین امروز با بررسی ویژگی ها و کاربردهای دو سیستم مدیریت محتوا ورد پرس و جوملا در خدمتتون هستیم تا در نهایت خودتان به نتیجه گیری در مورد این دو سیستم برسید

وردپرس یا جوملا؟!


هر دو سیستم مدیریت محتوای وردپرس یا جوملا قادر به ساخت وبسایت هایی حرفه ای و جذاب هستند و هر دوی آن ها برای تولید محتوا سیستم های قدرتمندی محسوب می شوند. در هر دوی آن ها گسترش افزونه یا ماژول ها زیاد بوده است به طوری که به راحتی می توان افزونه های این سیستم ها را در گوگل سرچ کرده و به صورت رایگان از آن ها بهره مند شد. در هر دو سیستم می توان از قالب های متنوعی استفاده کرد و آن ها را سفارشی سازی کرد و مورد تغییر و تحول قرار داد. هر دو سیستم امکان نصب شدن بر روی سرور ها را دارند و نیازمند هاست خاص نیستند.حتی هزینه ای که برای مالکیت آن ها صرف می شود کاملا مشابه می باشد. هر دو سیستم کاملا رایگان هستند و دارای تیم توسعه ی قدرتمند برای بخش طراحی، ساخت و پشتیبانی می باشند و مواردی از این قبیل!

در واقع می توان گفت شباهت های این دو سیستم بیشتر از تفاوت هایی است که دارند. پس چه چیزی باعث تفاوت بین آن ها می شود؟ چه عاملی باعث می شود که شما یکی از آن ها را انتخاب کنید؟ در ادامه ی مقاله  با مقایسه ورد پرس و جوملا به پاسخ این سوالات خواهید رسید…

وردپرس چیست و مورد استفاده چه کسانی قرار می گیرد؟


wordpress-hamyarwp

وردپرس بیشتر یک سیستم مدیریت محتوای مردمی است.این سیستم به عنوان یک سیستم وبلاگی روی کار آمد و فعالیت خود را آغاز کرد هر چند بعدها پیشرفته تر شد و راه برای ساخت وبسایت های حرفه ای با آن باز شد. پلتفرم وردپرس برای افراد مبتدی گزینه ی بسیار مناسبی است و به حرفه ای شدن و رشد آن کمک می کند.

جوملا چیست و مورد استفاده چه کسانی قرار می گیرد؟


joomla-hamyarwp

جوملا نیز یک سیستم مدیریت محتوای حرفه ای است که با آن می توان انواع سایت ها را راه اندازی کرد از جمله سایت های تجاری، شرکتی، دولتی، شخصی و… فقط برای افرادی که تازه کار هستند پیچیدگی های خاص خودش را دارد و کمی سخت است.

پوسته ها و قالب ها


در هر دو سیستم مدیریت محتوا امکان تغییر ظاهر به کمک پوسته و قالب وجود دارد.

 

wordpress-theme-hamyarwp

در حال حاضر حدود ۳۰۲۳ قالب در مخرن وردپرس موجود است. . قالب های رایگان و پرمیوم بسیار زیادی در وردپرس موجود است که برای یافتن آن ها در وردپرس فقط کافیست به بخش قالب ها رفته و در آن ها تم مورد نظر خود را جستجو کنید. شما می توانید قالب مورد نظر خود را به راحتی با یک دکمه ی بارگذاری نصب کنید و آن را راه اندازی نمایید.
edit-wordpress-theme-hamyarwp

وردپرس به شما این امکان را می دهد که قالب ها را در بخش ویرایشگر قالب داخل پنل مدیریتی، ویرایش کنید بعلاوه شما می توانید هر آیتمی از قالب را که یخواهید نیز ویرایش کنید.همچنین می توانید کدهای مورد نظر خود را به قالب اضافه کنید، سی اس اس های شخصی خود را اضافه کنید و هر آنچه که علاقه مند به افزودن آن می باشید.

در جوملا…


joomla-theme-hamyarwp

در جوملا دو گونه قالب موجود است: قالب های ظاهری سایت و قالب های بخش مدیریت کار. جوملا مرجع خاصی برای وجود قالب ها ندارد اما با جستجوی قالب های جوملا یا joomla themplate بیش از ۱۶ میلیون نتیجه دریافت خواهید کرد. البته تمامی این نتایج قالب های جوملا نیستند اما تمامی اطلاعاتی هستند که درباره ی این سیستم ارائه می شوند. اکثر قالب ها به صورت رایگان ارائه می شوند و شما پس از دریافت قالب مورد نظر می توانید آن را در جوملا بارگذاری کنید و سپس آن را تنظیم کنید.

theme-manager-joomla-hamyarwp

شما در بخش مدیریت قالب ها می توانید قالب مورد نظر خود را در سیستم مدیریت محتوای جوملا ویرایش کنید.

joomla-theme-style-hamyarwp

بخش ویرایشگر قالب های جوملا شامل قسمت استایل نیز می شود که می توانید در آن تغییرات دهید و آن را ویرایش کنید.

joomla-edit-style-hamyarwp

نتیجه گیری این بخش


هر دو سیستم دارای قالب های متعدد رایگان و پرمیوم هستند. تا اینجا واقعا نمی توان گفت کدام سیستم برتر است زیرا با هر دوی آن ها می توان بهترین سایت ها را ایجاد کرد.

افزونه ها و پلاگین ها


در وردپرس…


wordpress-plugin-hamyarwp

افزونه ها به صورت اتوماتیک در سیستم وردپرس عرضه می شوند. در حال حاضر بیش از ۳۶۰۰۰ افزونه در مخزن وردپرس یافت می شود. همچنین تعداد کثیری افزونه ی پرمیوم در وب موجود است که کاربران می توانند آن را تهیه کنند. شما بسیاری از فعالیت ها را با کمک افزونه ها می توانید انجام دهید به عنوان مثال ایجاد یک پنل کاربری در وردپرس، ساخت فروشگاه آنلاین، ساخت انجمن و بسیاری کارهای دیگر.

با یک کلیک می توانید افزونه ی مورد نظر خود را در وردپرس بارگذاری نمایید.

wordpress-edit-plugin-hamyarwp

در بخش افزونه ها نیز شما قادر به ویرایش افزونه ها خواهید بود. می توانید بنا به میل خود در کدهای آن ها تغییراتی را ایجاد کنید.

در جوملا…


joomla-plugins-hamyarwp

حدود ۸۶۳۴ پلاگین در جوملا موجود است که کاربران می توانند از آن استفاده کنند. این افزونه ها به ۳۳ دسته ی مختلف تقسیم شده اند که شما می توانید با جستجوی فیلتر دار در دسته ها آن ها را بیابید. دسته ها شامل ویرایشگر، فرم های ارتباط، حمل و نقل، تجاری و… می باشند. شما می توانید ویژگی های زیادی را مانند اسلایدر به وبسایت جوملایی خود اضافه کنید.

joomla-editor-hamyarwp

در جوملا نیز می توان افزونه ها را ویرایشگر کرد در صورتی که سطح دسترسی برای این کار فعال شود. سطح ویرایش برای کدها در جوملا بسیار محدود است و در واقع می توان گفت انعطاف پذیری خوبی ندارد.

نتیجه گیری این بخش


هر دو سیستم افزونه ها و پلاگین های رایگان و پرمیوم بسیاری دارند که در وب موجود است که البته باید بگوییم تعداد افزونه های وردپرس بیشتر است اما متاسفانه تعداد افزونه هایی که بروز نمی شوند نیز زیاد است.
یافت افزونه های جوملا سخت تر و نیازمند زمان بیشتری نسبت به وردپرس می باشد. به طوری که برای نصب افزونه های وردپرس می توانید در داخل پنل ادمین آن ها را جستجو کرده و نصب کنید اما در جوملا باید در وب به دنبال افزونه ی مورد نظر باشید.
در وردپرس می توانیم کدهای افزونه را در ویرایشگر وردپرسی ویرایش کنیم ولی در جوملا در این زمینه محدودیت وجود دارد.

ابزارک ها و ماژول ها


بخش ساید بار در وبسایت در هر دو سیستم مدیریت محتوا با کمک ابزارک ها در وردپرس و ماژول ها در جوملا تکمیل می شود.

در وردپرس…


widgets-hamyarwp

با کمک ابزارک ها در وردپرس می توانیم امکانات زیادی را در وبسایت خود قرار دهیم. به عنوان مثال بنرهای تبلیغاتی، تقویم، آخرین دیدگاه ها، آخرین نوشته ها، جستجو، برچسب ها و… با کشیدن و رها کردن ابزارک ها به بخش مورد نظر می توان آن ها در مکان دلخواه به نمایش گذاشت. البته ناگفته نماند که قالب های مختلف بخش های مختلفی را برای قرار گیری ابزارک های خود دارند.

در جوملا…


madule-on-joomla-hamyarwp

ماژول ها در جوملا نیز دقیقا کاری را می کنند که ابزارک های وردپرسی انجام می دهند و می توانند خصوصیات زیادی را به سایت ها و مقالات اضافه می کنند، اخبار آنلاین، جستجو، آمار سایت و… را می توانند در سایت جوملایی ایجاد کنند.

نتیجه گیری این بخش


در سیستم وردپرس با درگ و دراپ کردن می توان هر ابزارک و امکانی را که مورد نظر است به هر قسمتی از سایت که امکان قرارگیری ابزارک در آن فراهم است، انتقال داد.در جوملا نیز همین ابزارک ها با عنوان ماژول موجودند و در لیستی قرار گرفته اند که برای انتخاب آن ها فقط باید حالت فعال و غیر فعال را انجام دهید. زمانی که شما آن ها را فعال می کنید و طبق خواسته ی خود سفارشی سازی را انجام می دهید، باید ماژول مورد نظر را انتخاب کرده و به صفحه ی ویرایشگر آن بروید که این کار خود مستلزم مدت زمان زیادی است.

رابط کاربری و تولید محتوا


برای ایجاد یک نوشته یا تولید محتوا دقیقا به بخش ویرایشگر سیستم های مدیریت محتوا احتیاج داریم. هر دو سیستم به گونه ی مخصوص به خود دارای این بخش هستند که با هم به بررسی آن ها می پردازیم.

در وردپرس…


creating-post-hamyarwp

زمانی که در داشبورد وردپرس هستید به راحتی از بخش نوشته ها و کلیک روی گزینه ی افزودن نوشته می توانید محتوای خود را ایجاد کرده و آن را منتشر کنید. ویرایشگری که در وردپرس تعبیه شده با کمک افزونه ی قدرتمند TinyMCE که یک ویرایشگر دیداری است، فعالیت می کند که از نظر امکانات و بهینه سازی ویرایشگر فوق العاده ای است. همچنین برای ویرایش هر نوشته یا برگه به راحتی می توانید دوباره وارد نوشته شده و تغییرات خود را اعمال کنید.

در جوملا…


joomla-creating-post-hamyarwp

کنترل پنل جوملا ظاهری منظم و مرتب دارد که گزینه ی افزودن مقاله ی جدید در آن به چشم می خورد. با کلیک روی آن به صفحه ی ویرایشگر جوملا منتقل خواهید شد. در آن می توانیم مقاله ی جدید خود را ایجاد کنید، مقالات قبلی را ویرایش کنید، دسته بندی ها را انجام دهید، چند رسانه ای ها را بارگذاری کنید و سایر موارد نیز در آن وجود دارد.

نتیجه گیری این بخش


وردپرس سیستم مدیریت محتوای عالی برای انتشار مطالب است.برای رفتن به نوشته ها به راحتی می توان وارد شد و همچنین می توان به راحتی مقالات را ویرایش کرد. همچنین به راحتی می توانید پیش نمایشی از نوشته ی خود را ملاحظه کنید.
در جوملا نیز تولید و افزودن نوشته کار ساده ای است و تقریبا می توان گفت همانند وردپرس می باشد با این تفاوت که پیش نمایش نوشته در آن به راحتی وردپرس نیست و قبل از انتشار نمی توان به خوبی پیش نویسی را مشاهده کرد.

امنیت


در وردپرس…


wordpress-security-hamyarwp

اگر وبسایتی دارید پس در برابر مسائل امنیتی آن نیز مسئول هستید. در این مورد افزونه های متعدد و سرویس های زیادی موجود است.اما خارج از مبحث افزونه ها، نکات دیگری هست که باید به آن پرداخت. یکی از مهم ترین موارد بروز رسانی مرتب و منظم سیستم مدیریت محتوای وردپرس است که به راحتی و به صورت منظم در دسترس قرار می گیرد و شما نیز در پیشخوان خود می توانید آن را انجام دهید.

در جوملا…


joomla-security-hamyarwp

بروز رسانی در جوملا نیز همانند وردپرس صورت می گیرد و مشکلی در بروز رسانی ندارد. البته در جوملا نیز مهم ترین بخش حفظ امنیت همین بروز رسانی های منظم است.

نتیجه گیری این بخش


هر دو سیستم در امر بروز رسانی فعال و منظم هستند به گونه ای که باید به آن توجه شایانی صورت گیرد تا امنیت این سیستم ها تامین شود.

کدام سیستم مدیریت محتوا را انتخاب کنیم؟


انتخاب اینکه باید از چه سیستمی استفاده کنید بستگی به نوع نیازهای شما دارد. هر دو پلتفرم برای وبسایت های تجاری، وبلاگ های پیشرفته، و سایت های دارای نمونه کار و… مناسب هستند. اگر بخواهیم با توجه به توضیحات ارائه شده از آنها عملکرد را بررسی کنیم، عملکردی مشابه دارند اما در عمل این چنین نیست و تفاوت هایی با یکدیگر خواهند داشت.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر